TREKKING CIRCULAR AL PORT DEL COMTE (Canalda-Odén-Cambrils-Alinyà-Refugi de L’Arp-Tossa Pelada-Pedró dels 4 Batlles-Canalda). Dies 10, 11 i 12 d’octubre de 2020

MUNTANYES DE TIVISSA (La Tossa, Punta Montnegret, Roca Verdura). Dissabte, 24 d’octubre de 2020
22 octubre, 2020
VOLCANS DE LES VALLS DE SANT ISCLE I DEL VALLAC (La Garrotxa). Dissabte, 3 d’octubre de 2020
16 septiembre, 2020

TREKKING CIRCULAR AL PORT DEL COMTE (Canalda-Odén-Cambrils-Alinyà-Refugi de L’Arp-Tossa Pelada-Pedró dels 4 Batlles-Canalda). Dies 10, 11 i 12 d’octubre de 2020

10, 11 i 12 d’octubre de 2020


Jugant amb les paraules de la pròpia Serra del Port de Comte, la Volta COMTEDELPORT és una ruta circular de 3 dies que va voltant per tot aquest amplíssim massís del Pre-Pirineu i que ens permet tenir un coneixement variat de les valls i cims d’aquestes contrades.

Anirem en el sentit invers de les agulles del rellotge i començarem al petit veïnat de cases de Canalda. La primera etapa va seguint el GR 1. Primer passem sota l’imponent roca de Canalda i més tard transitem per sota de les cingles del Castell d’Oden per arribar després a les proximitats de Cambrils on torbarem l’hotelet vermell de Ca l’Agustí. Imprescindible visitar el Salí de Cambrils, recentment rehabilitat.

Al segon dia travessarem la muntanya d’Alinyà, indret solitari i salvatge. Les panoràmiques d’aquesta segona jornada fan que sigui l’etapa estrella de la volta comptedelport. A la tardor els colors caducifolis i els abundant bolets li donen un encant incomparable. Passarem per sota la curiosa i arquejada Penya de la Pena per pujar per la Rasa dels Acens fins a les altives Collades i arribarem a la no menyspreable alçada de 1.940 metres, al Refugi de l’Arp, on podrem gaudir de les millors postes de sol de tota la Serralada.

El tercer és el dia de l’alta muntanya i dels cims. Pujarem els ondulats cimals de la Tosa Pelada i el Pedró del Quatre Batlles, sostre de la ruta, de la Serra i de la comarca del Solsonès amb els seus 2.388 metres d’alçada. Continuarem vers al sud per arribar a l’altre extrem de la serra, passant prèviament pel Prat de Bacies i pujant el panoràmic cim del Puig de les Morreres, amb una perspectiva increïblement aèria sobre la Catalunya central.

Per últim passem per Coll de Jou o de la Comarca, on travessem la carretera i trobem una font d’aigua abundosa, per concloure el cercle novament pel GR 1 amb una darrera sorpresa: el salt d’aigua de la Perdiu i els majestuosos boscos d’oms a les proximitats de Canalda, final de la travessa.